Beïnvloeden van verzuimgedrag

Beïnvloeden van verzuimgedrag

Op welke manier kunnen we het verzuimgedrag beïnvloeden?
Welke principes zitten achter menselijk gedrag?
Hoe kunnen we de werknemer in beweging krijgen om te re-integreren binnen zijn of haar mogelijkheden?

Maaike de Haan is Arbeids & Organisatie deskundige , trainer en coach en gespecialiseerd in gedragsverandering. Ze neemt u graag mee op welke wijze we de zieke medewerker in beweging krijgen en duurzaam inzetbaar te houden. Hoe maken we de wens om te re-integreren groter? Niet meer denken in onmogelijkheden maar juist in mogelijkheden. Hoe voer je het gesprek hierover?

Dit vereist kennis van een aantal psychologische principes achter het menselijk gedrag. In plaats van het gesprek te voeren over de wettelijke verplichtingen ga je eerst achterhalen welke drijfveren achter het verzuimgedrag van de werknemer zit. Waarom laat de werknemer welk gedrag zien? Met al onze wettelijke kennis kunnen we hieraan wel te snel voorbij gaan en de plank juist misslaan zodat de werknemer verder het verzuim in vlucht.

Veel gedrag komt onbewust automatisch tot stand maar kan ook bewust en gepland zijn. Verzuim is vaak ook gedrag en dus te beïnvloeden. Ook speelt de cultuur van de organisatie een belangrijke rol. Hoe is de sfeer in het bedrijf en de stijl van leidinggeven? En hoe autonoom kan de werknemer werken en zijn tijd flexibel indelen?

In één dagdeel krijgt u vele handvatten om mee aan het werk te gaan om de zieke werknemer in beweging te krijgen.

Mis deze kans niet en laat je inspireren door Maaike de Haan. Zonder twijfel een unieke trainster die ook jou zelf direct in beweging en tot nadenken zet.

Informatie over de trainer
Maaike de Haan is gecertificeerd Arbeids- & Organisatie deskundige/trainer/coach/teamcoach/loopbaancoach oftewel een topper waar het gaat om het beïnvloeden van gedrag en het in beweging krijgen van zieke werknemers.
Ze is directeur van haar eigen bedrijf genaamd Aandachttogo! Ze versterkt wat werkt op het gebied van Arbeid en Gezondheid bij medewerkers en leidinggevenden. Gedragsverandering bij verzuim is daar een onderdeel van.
Met al haar kennis over mentale fitheid en het verbeteren van de kwaliteit van arbeid is ze de perfecte trainer voor het programma beïnvloeden en veranderen van verzuimgedrag.

Inschrijven Op dit moment geen inschrijfmogelijkheden.